top of page

Om...

Om boken Ella, Linus och älvorna.

Denna bok kom till efter ett par skrivarkurser under våren 2018.

Jag har alltid älskat sagor. Det som hände förr är nutidens sagor, och vår nutid kommer att bli framtidens berättelser och sagor. Min saga anknyter till gammal folktro och hur livet var förr. Tomtar, troll och älvor, finns de? Var det bara något man skrämde barn med av rent praktiska skäl? Vem kan bevisa att de finns, eller inte finns? Nu är boken här, både som inbunden bok och som e-bok. Mer om boken hittar du under fliken "Ella, Linus och älvorna". Där kan du också provläsa ett avsnitt.  Läs den själv, för dina barn eller barnbarn, eller låt de läskunniga barnen läsa själva.

Om mig...

 Jag är född 1959 i Luleå, Norrbotten. Under hela mitt liv har jag älskat att läsa böcker. Litteratur varit en viktig del av mitt liv. Sagor har jag alltid tyckt om. Att höra dem, läsa och berätta.  Jag utbildade mig till sjuksköterska och jobbade inom Norrbottens Läns Landsting, som senare blev Region Norrbotten, under många år. Våren 2018 avslutade jag min anställning. Jag älskade jobbet, men drömmen om att skriva har alltid funnits.

Sommaren 1996 uppmuntrades jag av en kollega att skicka in en dikt till en poesitävling.  Bokförlaget EKO skulle sammanställa en antologi med 500 dikter, av lika många författare, skrivna på temat "Värderingar, etik och moral...Vem bryr sig".  Förlaget fick in mer än 25 000 dikter. En av de 500 som antogs var min!

Boken som publicerades 1997 skänktes till alla sjukhusbibliotek i landet, till samtliga riksdagsmän, flyktingförläggningar och fängelser samt fanns att köpa i bokhandeln och från förlaget.

MKa1.jpg
Vem bryr sig.jpg
bottom of page